[...] badania wykazały, że nawet osoby z prawidłowym poziomem cholesterolu mogą być zagrożone problemami naczynio¬wymi, tak więc poziom 140 mg/dl (ale nie mniej) wydaje się najlepszy. „Dobry" i „zły" cholesterol Oprócz poziomu cholesterolu w organizmie, duże znaczenie ma również stężenie trój glice¬rydów (tłuszczów, które stanowią paliwo dla [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] wielonienasyconych, jednonienasyconych lub omega 3 (nie w formie smażenia tylko np polewania ryżu czy kaszy): olej słonecznikowy olej palmowy olej z pestek dyni olej rzepakowy oliwa z oliwek olej lniany Aha jeszcze jedno: moglibyście mi podać jaki olej co uzupełnia (ten jedno ten wielonienasycone itp)? I który najgorszy i najlepszy ogólnie?
[...] to sporą ilością warzyw (ponad 0.5kg dziennie), czy to w porządku? 2. Jaki makaron jest naj? Bardzo smakuje mi orkiszowy, ale najsmaczniejszy ofc jest ten z pszenicy durum, mogę jeść zamiennie, czy jednak biały to syf i lepiej omijać? 3. Nabiał - temat rzeka... Półtłusty twaróg jest chyba najlepszy, bo nieprzetworzony zachowuje witaminy?
[...] do zielarni. Głownie moje pytanie skierowany jest na taki o to fakt : Jednonienasycone czy Wielonienasycone tłuszcze maja lepszy wplyw na skore ? Wiem Wiem powiecie ze najlepszy maja Omega 3 ale poki nie skoncze brac witamin nie moge ich wlaczyc bo wszystkie tabsy sa z dodatkiem wit a badz wit e a nie chce jej przedawkowac. Tak wiec [...]
[...] czynniki zewnętrzne - witamina A jest podobna to witaminy C. W celu ochrony preparatów tej witaminy przed utlenieniem dodaje się do nich różne przeciwutleniacze, z których najlepszy jest tokoferol czyli witamina E. Estry retinylu nie są tak wrażliwe i podatne na utlenianie, a zatem znacznie trwalsze od wolnego retinolu. Z tego też powodu przez [...]
[...] znacznie więcej. Należy pamiętać, jak w wypadku wielu innych preparatów wspomagających odchudzanie, że podstawą sukcesu jest prawidłowa dieta redukcyjna, gdyż nawet najlepszy fat burner nie sprawi cudu, a jedynie może wspomóc prawidłową dietę i przyspieszyć proces odchudzania. DIETA REDUKCYJNA Dieta redukcyjna przeznaczona jest [...]
[...] ? w Bstoku lub w jakiejs sieci sklepow ? Gdyz Ta oliwa jest przereklamowana i nie rowna sie do rzepakowego w zdrowotnosci i stosunku kwasow nierafinowany tłoczony na zimno ciężko trafić w siećiówkach, w sumie nigdy nie widziałem. Poszukaj na bazarkach/targach albo ekosklepikach. A co do zdrowotności rzepakowy najlepszy ze wszystkich
[...] to nie jest zamiennik orzechy ze spora ilością 09 można nazwać zamiennikiem oliwy czy olej rzepakowy a olej lniany - oleju rybiego Łukasz jakie źródło tłuszczu ma wg. Ciebie najlepszy stosunek cena/jakość? są kwasy tłuszczowe nasycone, jednonienasycone i wielonienasycone nie wolno eliminować całkowicie tudzież skupiać się tylko na jednej grupie [...]
[...] i warzyw." Duze spozycie produktow zbozowych przyniesie wiecej zlego niz dobrego (insulina, toksyny, klopoty z nadwaga itp) jak juz musza byc zboza to NIEDUZO. (najlepszy ryz brazowy). Masz na myśli wskie dodatki do składu czy np produkty reakcji Maillarda? Zboże jest cennym składnikiem diety. Wydaje mi sie, że to kwestia tylko [...]
[...] olej rzepakowy o smaku masła - te 2 ostanie nawet mam teraz są ok - dosyć dobrze się rozpyla starczy na dość długo. Berkley & Jensen Cooking Spray - ten 330 ml ma - najlepszy jaki stosowałem - bardzo fajny rozpylacz, ekonomiczny i super sie na nim piecze. FREY's - też 3 rodzaje - ale te to są shity - śmierdzą, gaz kończy się w 1/5 [...]
[...] to proporcja tłuszczów nasyconych, do jednonienasyconych i do wielonienasyconych powinna wynosić 1/1/1. Jeśli chodzi o Omegę 3 i 6 to proporcja wynosi od 1:1 do 1:5, więc najlepszym rozwiązaniem będzie olej lniany lub rzepakowy. Do smażenia najlepszy będzie kokosowy, palmowy lub smalec(?) -jako źródło kwasów tłuszczwoych nasyconych: masło [...]
[...] z mleka - 77 9. Białko serwatkowe pochodzi z nazwy produktu, z którego powstaje. Czyli z serwatki – ubocznego odpad produkcji serów. 10. Oliwa z oliwek jest najlepszym źródłem tłuszczy z grupy jednonienasyconych (główny przedstawiciel: kw. Oleinowy). Główną zaletą tej grupy jest to, że podnoszą w niewielkim stopniu ilość dobrej [...]
MĄDRZE I ZDROWO Przygotowując posiłki, musimy myśleć o tym, aby jak najmniej wartości odżywczych ulegało zniszczeniu w czasie obróbki wstępnej lub termicznej, bo mimo niewątpliwej przewagi surowizny nad pieczystym, oczywiste jest, że nie wszystkie produkty nadają się do konsumpcji na surowo. Myjąc warzywa, nie powinniśmy ich długo moczyć, gdyż [...]
[...] na redukcji też nie za bardzo. Na owoce trzeba uważac bo zawierają cukry proste , chyba najlepiej raz dziennie zjeść owoc np. na śniadanie :) tuńczyk z puszki można ale najlepszy z wody lub ewentualnie sos własny , łosoś / makrela/szproty/dorsz itp. wędzone jak najbardziej :) Dziękuję serdecznie za podpowiedzi. :) Light omijam szerokim [...]
ec tak mam prawie 17 lat waże 67kg i mam 182cm musze dostarczyć mojemu organizmowi 2430kcal(wliczone to nieśmiertelne 500 kcal) Wychodzi mi ze mam dostarczyc: 114 g Białka 100 g Tłuszczy 268,5 Węgli I tu mam mały problem bo wyjechałem za limit o ok 15 g z węglami i białkiem czy to źle ? ale dales bialka na kg masy cila?jak ales do 2g to te 15gram [...]
witam, mam pytanie, który olej jest najlepszy oliwa z oliwek olej lniany olej rzepakowy tran (wszyscy zachwalaja oliwe z oliwek, a tak patrze ze olej rzepakowy ma wiecej kawsów nienasyconych) i czym właściwie one się róznią od siebie, i czy te różnice sa duze???? Zmieniony przez - renianin w dniu 2008-08-26 15:06:19
[...] Zmieniony przez - Fiery w dniu 2013-10-03 01:01:45 musisz mieć ustaloną proporcje tłuszczy 1;1;1 jednonienasycone/wielonienasycone/nasycone, nie potrzebujesz każdego oleju z tych które masz; oliwa z oliwek i z pestek dyni zawierają jnn, reszty nie pamiętam na te chwile, lniany = omega 3 ale nie dawaj go dużo, słonecznikowy to nie najlepszy wybór
kupuje Kielecki Bo najlepszy skład z dostępnych po sklepach ----olej rzepakowy, musztarda ,woda ,ocet, gorczyca, cukier,sol,przyprawy ,żóltka jaj 7%,,,---- żadnego E , ulepszaczy , polepszaczy itp.